De nitrile handschoen, wat moet je weten?

Waarom kiezen voor nitril handschoenen?

Voor algemeen gebruik of klussen waarbij goede handbescherming nodig is, zijn nitril handschoenen een goede keuze. Sterk presterende handschoenen bieden soepelheid, uitstekende vingergevoeligheid en comfort. Ons assortiment behoudt het natuurlijke gevoel, alsof het je eigen huid is. Een typische “nitril” handschoen is uitstekend bestand tegen chemicaliën, stoom en olie, en ook tegen hitte dankzij de speciale coating. Als je deze wegwerp handschoenen eenmaal geprobeerd hebt, wil je nooit meer handschoenen van latex kopen. Deze handschoenen geven je dezelfde zachte aanraking die het hanteren van voorwerpen en het doen van fijn werk mogelijk maakt. Het lichte, soepele nitril materiaal is ademend en sterk, en perfect voor eenmalig gebruik. Beter nog, het is gemakkelijk aan en uit te trekken.


Nitril heeft een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld latex en vinyl handschoenen. Nitril is uitermate geschikt voor mechanische werkzaamheden doordat het een goede bescherming geeft tegen oliën, vetten en chemicaliën. Daarnaast is nitril zeer elastisch, geeft deze een zeer goede vingergevoeligheid én zijn deze zeer sterk door hun hoge treksterkte. Dit zorgt dat het goed meegaat met de bewegingen van je vingers. Het verouderd ook nog eens langzaam wat de handschoen dus een langere levensduur geeft.

Poedervrije handschoenen nodig?

Onze Nitril Poedervrije Handschoenen zijn ideaal voor een breed scala van toepassingen. Deze Prenger Nitril Poedervrije Handschoenen zijn van de beste kwaliteit en 100% Latexvrij. Een dunne nitril coating geeft tastgevoel en beweeglijkheid, maar biedt ook bescherming tegen scheuren en prikken. De handschoenen bieden bescherming tegen een heleboel chemicaliën en ruwe materialen zoals loog, bleekmiddel, zuren, oplosmiddelen, beton en veel andere veelgebruikte stoffen.


Onze poedervrije wegwerp handschoenen zijn een goedkoop, taai en consistent alternatief voor latex rubber handschoenen en vinyl handschoenen. Ze zijn licht genoeg om comfortabel onder de mouw van een overall gedragen te worden, en toch sterk genoeg voor herhaald langdurig gebruik.

Welke kwaliteit dien ik te gebruiken?

Er zijn verschillende kwaliteiten in latex onderzoekshandschoenen. Naast de onderzoekshandschoenen van Nitril voert Alpha-P ook de Latex en Vinyl onderzoekshandschoenen.

  • De onderzoekshandschoenen van Latex bieden optimale grip en comfort dankzij de gebruikte structuur.
  • De onderzoekshandschoenen van Vinyl zijn latexvrij en bieden een bewezen bescherming tegen chemicaliën.

Voor meer advies hebben wij een heel team van specialisten voor je klaarstaan om al jouw vragen en onduidelijkheden op het gebied van werk- en onderzoekshandschoenen te beantwoorden en op te lossen.

Hoe weet ik welke maat ik moet hebben?

Het achterhalen van de maat van je hand kan je eenvoudig doen door de omtrek van je handen te meten.

Zie hieronder het stappenplan en onderstaande afbeelding voor het bepalen van de juiste maat:


Pak een meetlint en leg het lint aan de binnenkant van je hand, net onder je knokkels;

Meet de binnenkant van je hand op, dus van de linker naar de rechterkant.

Onthoud nu het aantal centimeters.


Heb je een lengte van 8 centimeter of kleiner? Kies dan voor de kleinste maat. 9 centimeter is maat M, 10 centimeter is maat L en 11 centimeter is maat XL. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan contact op met een van onze specialisten.


Heb je ergens nog vragen of opmerkingen over? Schroom dan niet om contact op te nemen met een van onze specialisten op het gebied van handschoenen.


How to measure your glove size

Denise

Werkt als Content Marketeer bij Alpha-P. Wij helpen jou om het maximale uit onze producten te halen.